Şanlıurfa'yı nasıl bir kış bekliyor?

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İklim Uzmanı Prof. Dr. Barbaros Gönençgil Tahminlere göre hava sıcaklığı çok düşmese de bu kış nispeten yağışlı geçecek.dedi

Hava sıcaklıklarını düşüren La Nina’nın Urfa'da sanıldığı kadar soğuk bir kışa sebep olmayacağı öngörülüyor. Tahminlere göre hava sıcaklığı çok düşmese de bu kış nispeten yağışlı geçecek.

 İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İklim Uzmanı Prof. Dr. Barbaros Gönençgil TRT Haber'den Mine Yagıcı Çiftci'ye yaptığı açıklama; Tahminlere göre hava sıcaklığı çok düşmese de bu kış nispeten yağışlı geçecek.dedi

La Nina'nın Şanlıurfa'ya etkisi ne olacak?

Kar yağışı geçen yıla göre daha mı fazla görülecek? Merak edilen sorulara İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İklim Uzmanı Prof. Dr. Barbaros Gönençgil yanıtladı.

Gönençgil ; Özellikle ekim ayında sıcaklıklar bir derece mevsim normallerinin üzerinde olacak ama yağışları mevsim normallerinde bekliyoruz. Kasımda sıcaklıkların mevsim normalleri üzerindeki seyirleri giderek azalacak. Yağışta da pek fazla değişiklik yok. Ancak kuzey bölgelerde yağış artışı söz konusu olabilir. Aralık ayında da yine yağışlar mevsim normallerinde seyredecek.

 

La Nina La Nina ın Şanlıurfaya etkisi Şanlıurfa Prof. Dr. Barbaros Gönençgil Şanlıurfayı nasıl bir kış bekliyor?